May 10, 2011

Hots sangat lah MENCARUT tu ?

Assalamualaikum.

Hah kau ! Entry panjang berjela sebab geram punya pasal. 
Tak sangka entry Tak Suka, Tak Mengapa yang pernah aku publish bulan lepas ada kesinambungan. Nak gelak, ketawa guling-guling semua ada. Dalam pada tu memang sah kau ni jenis pelik punya orang. Dah nama pun manusia kan, macam-macam lah ragam nya.

Okay, serious lepas je aku publish post tu, aku rasa macam "okay, im fine !", dah tak sedih. Paling penting mood dah OK. So just LET IT GO. It just small matter.

Tiba-tiba malam semalam, rajin pulak ye kau post kat wall FB aku setelah kau dan kawan-kawan kau buat aku macam tu. Dengan rasa tak sabar dan heraann aku pun baca la kau punya post yang berbunyi...

" Hari tu aku nampak kau dekat shopping mall, kenapa balik sini tak bagitahu ? "

Whatt ?? Do i need to inform you perempuan yang aku dah balik ke kampung halaman tercinta ? Untuk apa ? Cuba bagi tahu sikit. Untuk apa ? As i notice, kau semua seems like kick out aku. So what for ya aku perlu nak bercontact-contact'an untuk update pada kau pasal perihal aku ? ( tak,tak, bukan ni yang aku reply )

Bila kawan dah buat kau camtu, memang mula-mula kau sedih, pastu kau akan tunggu feedback dari mereka. Kau akan tunggu dengan sabar sampai satu tahap hati kau dah BEKU ! Macam tu lah yang berlaku pada aku sekarang. So, aku hanya reply dengan apa yang aku rasa betul. Bunyinya macam ni pulak ye...

" Dah habis belajar, balik la ke rumah. Nak bagitahu cam mana, keadaan dah jadi macam ni.. "

Itu saja yang aku reply. Agak-agak ada unsur-unsur carutan atau makian ataupun kekuranghaajorr'an tak ? takde kan ? takdekan ? ( baik angguk! ) Then, aku pun tunggu la si perempuan ni reply. Tapi tak reply-reply jugak yee. Tiba-tiba ! aku terbaca recent post yang berbunyi begini pulak... Dia main update setatuss pulak daahh..

" CIBAI jugak ye rupanya kau ni ! Cantik perangai :) "

So sweetttt !!! Sweeettttt nyeeeeeee ! Confirm ! Sah ! Muktamad setatuss tu di tuju khas buat aku. Aku tersenyum baca status kau perempuan. Sebab aku rasa perangai kau lagi cantik + sweet ! Kau memang cantik, lagi cantik dari aku. ( kott lah ) Kau putih gebu, muka comel, hidung mancung, suara comel kiut miut !

Tambah pulak kau perempuan bertudung litup, baju modest habis. Tak dedah aurat pulak tu. Laki-laki kalau tengok profile pic kau yang wearing tudung, ala-ala comel gitu ! sure jatuhh sayang kottt ! 

TAPI MENCARUTTTTT ! Naik status CIBAI khas untuk aku tak bersebab ! Selama hari tu, kau semua duk sibuk message aku dah macam karangan dah aku tengok, semua nya kau tulis pasal men'downkan aku. Ada aku maki-maki ? Ada ? Ada ? Aku tak maki beb sebab kau kawan aku, cuma berlinangan je air mata ni baca karangan nukilan kau semua tuh. 

Now, kau datang balik. Dan aku tau kau yang SAKIT HATI. Kau pikir, aku akan jawab macam " terima kasih, kau sudi jilat aku yang kau dah buang dulu ni " Kau pikir macam tu lah aku nak jawab bila kau wall post aku ? Hey, aku ada hati dan perasaan jugaklah perempuan. Pastu, ada pulak manusia-manusia kurang cerdik ye di situ yang tukang LIKE dan komen. Komen yang berbaurrr sungguh IDIOT ye kawan-kawan. Macam ni..

1. Sape yang CIBAI tu awak ? Mehh sini saya & kawan-kawan ROGOL dia ramai-ramai.. ( sang laki-laki )
2. Amboii, marah nya die. Bg no.hp die kat sy, biar saya sound dia banyak-banyak ( sang hero )
3. Cantik ke CIBAI tu awak, agak-agak sesuaii tak jadi BINI saya ? beserta jawapan.. " cantik tu memang lah cantik, tapi perangai tu BURUK sangat,. Baik takyah buat bini "

Ya Allah, aku rasa lelaki-lelaki CERDIK ni semua educated people. Rata-rata dari IPTA. ( based on info kat profile dorang ). Membazir ye kau pinjam duit PTPTN buat sambung belajar tapi attitude buat orang geleng kepala !

Okay. Okay...

End, lantak kau lah. Ayat CIBAI tu menunjukkan maruah diri kau. Senang lenang nak cakap "bekas kawan" kau ni CIBAI. Entah tahu entah tidak maksud cibai tu. Aku google tadi, macam malu gila nak type kat sini maksud benda tu ! Aku ni, CABAI aku tau lah ! HEEE :)

Okay, WANITA-WANITA sekalian. Adalah sangat tak HOTSS langsung ye kalau anda nak bermaki-makian. Lumrah, kalau orang tengah marah memang rasa nak maki + carutt berguni-guni. Tapi perlu ke wahai WANITA, sampai nak update status macam tu pastu kasi orang lain LIKE and KOMEN yang lansung tak mendatangkan faedah nye. Pakai tudung litup dah comel sangat dah, sejukk mak mertua pandang. Tapi mencarut. Tak elok. Serious, buruk sangat perangai perempuan yang suka mencarut.

Yes, nobody perfect. Habis tu kalau mencarut, pecfect ke somebody tu ? Tak jugak kan. So tak payah la nak emosi lebih-lebih ye nak-nak kat FB. Kalau tak suka, diam kan. Kalau berani, cakap terus pada tuan punya badan. Ni tak, post sana post sini, meramaikan orang mengutuk. Buat apa ? keadaan tak jernih-jernih jugak kan ? Buat orang benci kita lagi ada. Kat blog pun, kalau nak emosi-emosi, tak payah sampai nenek moyang carutt pun keluar. 

Conclusion, WANITA.. anda tak hott pun ye kalau mencarut. Makin besar, makin elok-elokkan lah perangai. Jangan makin besar, makin banyak bahasa mencarut yang kau belajar...

Sekian...


note: hari ini kau sakit kerna dia, esok dia juga akan rasa sakit seperti yg kau rasa. Allah Maha Adil :')


17 comments:

DhiraFauzi™ said...

haha! sokong! sangat huduh WANITA kuat MENCARUT nih..
dari situ dah melambangkan peribadinya camne..

bunga.cinta said...

chill...chill..:))

t.h.e Lya™ said...

wah,geramnye dye.sabar okay.skrg ney kan ABC (Allah Balas Cash) :)

gabanMorka said...

in time, kau akan belajar to ignore whatever judgement thrown at you.masa tu hati dah kental lah

WANIFIERDANI said...

@DhiraFauzy: betol ! :)

@bunga.cinta: dah calm dah :)

@t.h.e Lya: :) thanks.

@gabanMorka: yes, ur rite ! :)

Liza Razak said...

senang cite awak remove je dr friend list..tak de sakit ati tgk update die tiap2 hari.bahaya jugak tgk hari2..buat menambahkan dosa kite je..tak berbaloii.biar je die sakit hati sorg2..hehe

WANIFIERDANI said...

@Liza Razak:

mmg nak remove pun..

ehh tak, block terus ! :)

FIRDAUS HAMZAH said...

mgkin dy ade join seminar bahasa carutan anjuran carut-marut consultant and solution...

Mish Apple said...

alaa.. buat je status yang macam ni..
'ISHHH.. ASEW MAO TAMPAW JEW DAX2 YG WT STATUS HOTTT ala2 mccarot CMTUW.. EWWW!!' aku orang terawal yang like!

WANIFIERDANI said...

FIRDAUS HAMZAH:

ye, mungkin betol kata anda :p

WANIFIERDANI said...

Mish Apple:

HAHAHA. nice. nice.

muntah kuning pmpn tu baca nnt :)

~FatinWana~ said...

biase la wani susah kalo ade manusia yg bajet diri tue perfect padahal hampeh hehehheh sabar tau =)

cik aisha said...

masalahnye org skang ni ckp/taip tp tataw makna apa dia ckp/taip tu...adeh ikut sedap dia je...kdg2 mkna perkataan dia ckp or taip tu memalukan....:(

cik anum said...

yes ! sokong perempuan tak lawa mencarut .
takpe sabar jela., macam cik wani ckp,
tuhan maha adil...

peace no war cik wani :)

WANIFIERDANI said...

@cik aisha:

itu la.. nak carutt pun benda alah sendiri..

Ahh malu !!!


@cik anum:

hehe, peace ! :)

Ain Atika Zailani said...

huiuhhhh sabar sabar jagan emo nanti tak cool...lek je baru cool...hehehhe...ape ni x baik carut2 depan umum nak carut sorang sorang depan cermin...heheheh...kan kan?

WANIFIERDANI said...

@Ain Atika Zailani

- HIHI, depan cermin takpe.. :p