Mar 23, 2011

Handbag, what inside ?

Hiii readers ! :) Today Im going to tell uols about...

TADAAA !!!
 HANDBAG!!!

HAHA. Kepoh mak enon, surprise laa tu konon ! okayy lah, uolss yang bernama wanita tu kan forsure lah sinonim dengan benda yang bernama handbag ni kan. Well u ! wanita kan, pergi mana-mana pun handbag tetap di tangan. Macam-macam benda gamak nya di isi dalam handbag tu :) Ye laa u uolss, wanita ni banyak tools nya yang nak di heret ke sana sini. So jangan pelik lah kalau uolss yang namanya lelaki tu bila tengok si wanita ni ada more than 5 or 10 handbags. I pun sama u ! Banyak koleksi handbags. U nak yang macam mana? yang kecil, sederhana, besar, gedabak ??? semua ada tau uolss. HAHA. (short break: hari ni kita berblog versi kepoh-kepoh gitu) cont... 

           Okayy, act pada pandangan diri i sendiri as wanita laa kan uolss... When we carry our handbag, it can balance our self confidence tau uolss. Wanita tu akan nampak more elegance by the way they walk yang ala-ala catwalkin' plus dengan pegang handbag yang uolss pun tau kan nowadays ni dah ada macam-macam handbag yang so trendy. So if uolss, wanita-wanita cantik come out with ala-ala formal dress, boleh laa di padankan dengan handbag yang u just hold kat tangan. Then, if uolss come out with casual or dress yang much more santai macam nak pergi jalan-jalan, uolss boleh laa match kan dengan handbag yang u just hang kat bahu or sling bag maybe. Wah, wah uolss ! tak pasal-pasal i jadi pakar perunding sekejap :p Apa-apa pun i adalah wanita yang gemar membawa handbag ke mana sahaja :)

           Uolss, today i tak akan cerita pasal types of handbags ke, brand-brand handbags ke, handbags of the year ke (class gtu !) or macam-macam lagi. Sebab nya uolss nak tahu kenapa ? Hmm, i tahu sangat lah uolss yang wanita-wanita tu dah sedia expert dalam hal-hal handbags. Baik dari moyang handbag hingga lah ke cicit handbag (ouh, melampau u !). So buat apa i mau cerita lagi ye tak ? So kat sini i just nak cerita apa yang uolss tak tahu :) Apa dia ? Jeng-jeng-jeng ! :) **suspen ala-ala lagu james bond (eeerrr !)

Okay uolss, jangan buat muka tak sabar :p Now, i nak share dengan uolss 'bout apa yang I duk taruk dalam hadbag i sepanjang masa :) These are the perkara-perkara wajib yang perlu ada :

First.
1. Purse. Laa uolss, kalau dah nama nya bawak handbag mesti laa ada anaknya si purse ni kan. Ye laa, macam batu lesung dengan anak lesung ! (ehh, apa kena mengena plak). Im sure uolss semua pun dah jadi kan anak lesung purse as perkara wajib untuk letak dalam purse kan. Mana boleh tak bawa, nanti karang dah jalan penuh gaya dengan handbag berstyle bagai, pergi kaunter tak ada duit. Siapa nak jawab uolss ? Malu mak ! :p

Second.
2. Dslr. Digital Camera. Haa, yang ni penting bagi i uolss, apa yang menarik depan mata i tangkap-tangkap je. Tapi selalu yang menarik depan mata i ni uolss.. bila i tengok cermin. Haa, tuu.. ! nampak muka i laa uolss. HAHA. I duk tangkap-tangkap laa pastu gambar-gambar tu boleh masuk facebook. Alaa, macam trend sekarang ni uolss. Guna handphone pun boleh. Tapi ye laa kan uolss, ikut laa selera masing-masing :)

Third.
3. Lip gloss. Dah nama nya wanita kan uolss, gloss ni mesti laa di bawa ke mana sahaja. I sure lah, uolss pun bawak benda ni kan. Ye laa uolss, lepas dah makan-makan tu, dah sapu-sapu bibir tu.. hilang plak all the glitters and sparkles yang ada kat bibir tu. So kita touch up kan laa bagi nampak SEXY u ! :)

Forth.
4. Tissue. okayy lah dah merayap ke sana ke sini. Peluh menitik-nitik. Make up pun cair uolss. So mesti lah tissue wajib ada. Lagi-lagi i ni easy to get oily kat muka ni. Karang tak pasal-pasal orang ingat i ni CHEF WAN CHEF WANI pulak. Ye laa mana tak nya uolss, dah minyak bertepek kat muka. Haha. So kita kasi lap la sikit :)

Fifth.
5. Pendrive. Nowadays, macam-macam perkembangan jadi kat dunia ni uolss. Act i pun tak tahu kenapa i carry this thing together. Benda ni tak lah di perlukan selalu pun. Tapi uolss, buat nya terdesak. Berguna juga tau uolss. Alaa, bukan nya berat pun nak bawak, so bawak je la. HAHA.

Sixth.
6. Hand Sanitizer. Yang ni pulak uolss, untuk prevent dari bacteria. Kita senang terdedah pada kekotoran ni.  Ye laa uols, kalau uolss kat shopping complex ke, office ke, college ke, boleh laa uolss cari punca air. Buat nya uolss kat dalam kereta nak makan jajan tapi tangan kotor. So boleh laa guna yang ini sahaja uolss. Senang, kan ?

Seven.
7. Pen. Lebih senang uolss, bawak lah pen ke mana-mana. So bila nak ke post office ke, nak ke bank ke, nak isi borang bagai. Tak payah laa uolss duk tercari-cari mangsa untuk pinjam pen. Tak da class u ! Kalau ada pun pen awam kat tempat uolss pergi tu, belum tentu ada ink. Mesti ink pun macam dah nazak-nazak dah. HAHAHA.

Eight.
8. Lotion. Kat Malaysia ni uolss, kita terdedah pada matahari yang terik. So kulit jadi cepat kering. Lotion ni bagus uolss, bagi lembap kulit wanita uolss tu ala-ala "selembut kulit bayi". Class u ! :)

Nine.
9. Vicks. Sepanjang kita ke sana sini tu uolss, kita bukan tahu pun bila masanya kita nak pening lah. Sakit perut lah. Macam-macam lagi laa uolss. So i memang selalu laa bawa benda ni untuk langkah berjaga-jaga. Terpulang lah uolss nak bawak minyak apa pun. Minyak gamat pun boleh :) Jangan tumpah sudah ! :p

Ten.
10. Blackberry. Uolss.. ni paling penting sekali uolss. Ye laa. nak buat call, message. Nak online lagi. Semua nya guna BBM saje uolss. Kita ni kena lah ikut perkembangan zaman. (aku ada BB ke ?) HAHA. Paling penting, kalau tak bawak benda ni. HARUUUU... sakit mak uolsss !!!


***Okayy laa, i rasa dah tak ada lagi kot yang i carry dalam handbag tu. So uolss, ni sahaja laa sajian i untuk entry kali ni. Jumpa lagi ! :) ceewaah ! meletopss u ! (act, ni versi kepoh-kepoh or versi mak nyah ? ahh, hentam saja laa :)

note: handbag buat wanita tampil glamour u !

6 comments:

gabanMorka said...

okey..thx wani.

skrg aku dh taw barang2 dlm handbag ko

bole aku ragut nanti

haha

Wani Fierdani said...

gabanMorka: HAHA. Antara banyak2 tools aku, which the most attractive yang kau mau curi ? :p

gabanMorka said...

vicks r..

menda pe lae kan?

haha

Wani Fierdani said...

gabanMorka: Ouh ! ingat kan my BBM ke. HAHA

(geli je aku ni)

Monster Globalisasi said...

aku nak camera.. sebab xdok lagi ni.. hnset camera pon ambe xdok.. hhaaa

WANIFIERDANI said...

Monster Globalisasi: camera. lepas

je aku post entry ni, camera aku

screen retak. HAHA. hp. Aku rasa if

kau tengok hp aku pn, kau tak lalu

nak amek. HAHA.