Dec 19, 2011

Community Service: Pediatric Ward

Assalamualaikum.

As the tajuk mention pasal community service, so aku nak cerita lah tentang pengalaman menjalankan event ni. Di panjangkan cerita, kami student Unikl Mitec telah memilih Pediatric Ward di Hospital Sultan Ismail, Johor as our community service venue. Actually, before kami decide nak ke sini, ada lagi lah beberapa tempat dalam list. But then, after persetujuan pihak Uni, our event was held here :)

Okehh, for ur info, event ni di buat pun sebab salah satu drp subject wajib kami. On 3 Nov yang lepas, maka berjalanlah program ni disertai seramai 50 orang student. Antara aktiviti-aktiviti yg kami jalankan adalah mewarna, puzzle, birthday party and story telling.

First of all, thanks to KarangKraf yang telah sponsor goodies bag and also magazines to us. Back to da story, sampai je kat sana, kami dibahagikan into 2 groups. Satu akan masuk ke wad 8C and the others 8D. Yang membezakan kedua-dua ward ni ialah penyakit yg kronik mcm kanser, leukimia and penyakit yg biasa2 mcm demam and so on.. 

Honestly, sangat have fun bila bersama dengan all the kids. Tapi seriously kesian sangat because of kecik-kecik lagi diorang dah ada penyakit kronik. Aku yg tengok pun dah sedih sebak tapi betapa kuatnya semangat kanak-kanak tu semua. Sebab ramai yg dah paham penyakit yg diorang hadapi sendiri. Apapun semoga Allah meringankan penyakit yg ditanggung mereka semua :')

Tak banyak gambar yg kami dapat ambil since pihak hospital tak benarkan. So ini antara aktiviti on that time..






Done ! :)

note: Sekali sekala beramal, apa salahnya :)

5 comments:

liza alias said...

bestnye. :)

WANIFIERDANI said...

hihi.. event2 cam ni mmg best :)

gabanMorka said...

..ehem. gambar mamat kacak yang buat belon tu mane?

WANIFIERDANI said...

gabanMorka:

ohh dat picture tak seesssuaii you nk masuk sini.. haha :p

puteri bungee said...

yess!pix aku terselit jua :)