Feb 17, 2011

Communication + Triangle Love !

Ye kawan-kawan. Hari ni aku nak cakap pasal communication. Communication atau dalam bahasa melayu nye komunikasi.. Ehh macam same plak :o.. Oke la yang pasti korang paham kan ;) Ianya adalah sangat penting. If kita tak communicate cam mane lah kite nak tau hati masing2. Tambahan plak dengan family dan juga dengan kawan2. Woaaa bole kasi huru hara ni kalau tak da communication between each other. 
 
Berbalik dari cerita asal... si A,B,C adalah rakan sepermainan. Persahabatan yang telah di semai sejak kecil dah bercambah jadi CINTA ! (sounds good jea kan ) Masalah nya sekarang, korang pun tau kan couple tu bukan nya boleh bertiga. Forsure lah berdua !! Habis siapa lah yang kena jadi watak sedih ? Dan sape plak yang kena jadi watak bahagia bercouple ?? Adakah A? B? atau C?... Balik2, pusing2, kona2.. semua nya bermula dari komunikasi. Betol tak ? If tak cakap, sampai mati tak tau. Kan..Kan.. ;) Oke.. ketiga2 nya sorok perasaan masing2.. Padahal kau suka aku, aku suka dia, dia suka kau, kau suka dia juga.. Ehh sangat serabot di sini.. Sebenarnya kau suka siapa hah ? Aku ni suka siapa ? Kau yang lg 1 suka dia tak ? ke kau suka aku ??? ARGGGHH !! Just make it short.. terus terang bole ? Di sebabkan memang sangat tak tahan dengan bebanan yang di tanggung, Si B memulakan penerangan. Si B cakap, nak putuskan hubungan dengan si A n C.. Sebab si B dah tak tahan nak luka kan hati kedua nya. Kenapa mesti nak putus ? Kan dah kawan dari kecik ? Si B cakap, A.. kau jaga C baik2 tau.. Korang mesti berdua. Bila korang berdua korang akan kuat.. Tapi A mmg degil. Walaupun A mmg dah lama sayangkan B tapi A ttp nak satukan Si B dgn C. Si C pulak cinta memang dah berputik untuk Si B.. Si B pun mungkin dah sayang C lebih dari kawan. Tapi B dah kenal A lagi lama. A sangat paham B lebih dari C paham B.. B pun sangat paham A.. Maybe terlalu banyak persamaan A n B hanya layak sebagai kawan. B n C plak layak bercinta sebab kedua nya ada perasaan yang sama. Kesian A.. Tapi A puas hati sebab B cakap kedudukan A sebagai kawan lebih tinggi n lebih penting daripada kedudukan C sebagai insan yg d cintai nya. Kesimpulannya.. bila ada communication... tade la A B C tergantung jea. Sebab tu A B C berterusan sampai Z dengan ada nya komunikasi.. Hahaha.. Kau orang sakit hati tak dengan cerita aku ?? Hahahaha.. ! :p
 

note: kisah benar.

4 comments:

gabanMorka said...

komplikated la percintaan abjad-abjad ni.nasib baik aku ni manusia

Wani Fierdani said...

gabanMorka: tu la kan, aku pun naik pening dengan hubungan dorang ni.

gabanMorka said...

kau ckp kat cermin

Wani Fierdani said...

gabanMorka: hahaha.